Data

La Fira del Llibre de València s’acosta al milió d’euros en facturació i bat rècords d’afluència

La 59ª edició de la Fira del Llibre de València, la direcció de la qual és assumida per Altriam en la persona de Manolo Gil, ha sigut un èxit rotund en tots els sentits. Segons l’organització, la fira ha rebut un nombre rècord de visitants i s’acostarà al milió d’euros en facturació.

Més vendes i més públic

Les vendes han pujat entre un 5% i un 10%, mentre que l’afluència de públic s’ha duplicat, segons els organitzadors. El bon temps, a excepció d’alguna pluja isolada, ha ajudat a atraure a milers de persones a les casetes i a les múltiples activitats programades.

“La Fira de les cues”

Un dels punts forts d’esta edició ha estat la gran afluència de públic a les firmes d’autors. De fet, la fira s’ha conegut com “la Fira de les cues”, ja que en alguns casos, com el de la valenciana Inma Rubiales, hi havia més de 700 persones esperant per a aconseguir un exemplar signat.

Un èxit rotund en tots els àmbits

Els 83 expositors repartits en 120 casetes i les més de 1.500 activitats han contribuït a un gran èxit de facturació, que s’acostarà al milió d’euros, tal com assegura el director de la fira, Manolo Gil.

“El Abisme de l’Oblit”, el llibre més venut

Entre els llibres més venuts, destaca “El Abisme de l’Oblit”, del novel·lista gràfic valencià Paco Roca i el periodista Rodrigo Terrasa, que a més a més ha estat guardonat amb el Premi Trayectoria de la Fira en castellà. En valencià, el llibre més venut ha estat l’antologia de Vicent Andrés Estellés, “Una Tendresa Amagada, Poemes Escollits”.

Una fira per a tots els gustos

La Fira del Llibre de València ha ofert una gran diversitat de gèneres i llengües, satisfent així les necessitats de tots els públics. A més del gran èxit de les novetats literàries, cal destacar l’homenatge a Vicent Andrés Estellés, que ha tingut una gran repercussió en les vendes del llibre de l’autor valencià.

Un balanç molt positiu

La presidenta de la Fundació Fira del Llibre, María Bravo, s’ha mostrat molt satisfeta amb el balanç d’esta edició: “Ha estat un èxit rotund. Hem batut rècords d’afluència i facturació, i el públic ha estat molt satisfet amb l’oferta de la fira”.

Vincle Editorial

Durant les dues setmanes de fira Vincle Editorial també ha participat amb les presentacions de “Sobretot, que perda el Madrid”, de Joan-Carles Martí i Toni Mollà, i de “Em deien Caratrista”, de Susana Gisbert. A més, s’ha produït signatures dels nostres autors tant a la llibreria La Moixeranga com en altres expositors com Ambra, Bibliocafé i Fan Set.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email