Data

Altriam participa en la primera activitat de Dénia Festival de les Humanitats 2023

Altriam va participar aquest dilluns 18 de setembre en la primera trobada de l’Espai Lluís Vives-Laboratori d’Idees de Dénia Festival de les Humanitats, un espai de reflexió que busca fomentar el diàleg sobre la importància de les disciplines humanístiques al món empresarial.

L’esdeveniment s’ha desenvolupat al multiespai l’Androna -seu de Baleària, promotora del Festival de les Humanitats- i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Dénia i president de la Fundació Dénia Ciutat Creativa, Vicent Grimalt, qui ha donat la benvinguda als participants, abans de donar pas a una interessant jornada de debat en què han participat destacades personalitats de l’àmbit acadèmic, empresarial i social de la Comunitat Valenciana. Entre d’altres, Bento Mestre (president del Circulo empresaris de la Marina Alta), Cristina Sellés (presidenta de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta), Patrici Calvo (professor de la Universitat Jaume I) i Martha Rodríguez (gestora projectes de la Fundació ÉTNOR). Amb les seues reflexions, tots ells han intentat donar resposta a la pregunta fonamental: “Què és l’empresa?”, aprofundint el significat i la importància de l’empresa en el context actual.

Durant la jornada s’han abordat diferents aspectes relacionats amb l’empresa, des del seu origen i etapes negres i positives, fins al propòsit i la relació amb la societat i les necessitats que ha de satisfer. També s’ha destacat la naturalesa de l’empresa com una entitat en adaptació i procés constant, amb un propòsit i un deure d’estar al servei de la societat. Conceptes que han ajudat a respondre la qüestió principal de la primera jornada de l’Espai Lluis Vives, des de l’àmbit social, acadèmic i empresarial.

Les conclusions d‟aquest taller es presentaran durant la segona jornada de l‟Espai Lluís Vives, que se celebrarà el proper 27 d‟octubre dins de la programació oficial del Festival de les Humanitats. Aquesta vegada, la reconeguda historiadora Sophie Baby, l’economista i president del Consell Econòmic i Social, Antón Costas, i l’economista i director de continguts del Festival de les Humanitats, Jordi Alberich, debatran sobre “Les arrels socioeconòmiques d’un malestar creixent” . Mentre que, en un segon escenari de debat, Jordi Mercader (president de Miquel i Costas & Miquel), Maite Antón (presidenta de l’Associació de l’Empresa Familiar d’Alacant) i el professor de filosofia i sociologia Patrici Calvo, reflexionaran sobre “El paper de l’empresa” actualment.

Amb aquesta primera jornada de l’Espai Lluís Vives, s’inicia un intens cicle de setmanes dedicades al coneixement, l’apoderament de les humanitats i la cultura a la capital de la Marina Alta, que tindran el seu colofó amb la celebració oficial del Dénia Festival de les Humanitats, del 26 al 28 d’octubre del 2023.

Cal destacar que aquells interessats que participin a les activitats paral·leles del festival que avui s’inicien, podran gaudir de la inscripció gratuïta a les sessions de debat del Festival oficial.

Dénia Festival de les Humanitats

Dénia Festival de les Humanitats és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Dénia i Baleària, organitzada per la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia, sota la direcció acadèmica de Josep Ramoneda i Jordi Alberich (La Maleta de PortBou) i la col·laboració especial de la Fundació ”la Caixa”. Aquest festival promet una experiència intel·lectual enriquidora i un punt de trobada per explorar i compartir les fronteres del coneixement humà.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email