Data

Finalitza la programació de primavera de Villa Amparo, coordinada per Altriam

Durant la primavera de 2023, Villa Amparo, a Rocafort, va acollir un cicle literari promogut per la Direcció General del Llibre de la Generalitat Valenciana i coordinat per ALTRIAM. Durant 10 setmanes la que fou residència d’Antonio Machado va oferir una completa programació cultural que va reunir destacats autors i poetes per compartir les seues obres i experiències amb el públic. A continuació, fem un balanç d’aquesta programació, destacant alguns dels esdeveniments més destacats que van tenir lloc en aquest emblemàtic espai cultural.

  1. “Un amor, uns carrers. Recordant Vicent Andrès Estellés” (29 de març): La programació es va inaugurar amb una emotiva commemoració del centenari del poeta Vicent Andrès Estellés. Carmina Andrés, Jordi Oviedo i Irene Mira van participar en aquest acte, i Vicent Camps va realitzar una lectura de poemes. Aquesta jornada va ser una oportunitat per retre homenatge a l’obra i llegat d’aquesta figura clau de la literatura valenciana.
  2. Josep Piera i Jaime Siles (13 d’abril): Dos destacats escriptors, Josep Piera i Jaime Siles, van compartir la seua experiència i coneixement en una sessió en què van abordar temes literaris i culturals.
  3. Vicent Jarque: “Reforma o revolució? A propòsit de Walter Benjamin” (14 d’abril): Vicent Jarque va presentar una conferència en què va explorar les idees de Walter Benjamin sobre la reforma i la revolució. Aquesta sessió va ser una oportunitat per aprofundir en la filosofia i les idees d’aquest pensador influent, i va obrir la porta a una reflexió crítica sobre els canvis socials i culturals.
  4. Marta Sanz: “Itinerario. El camino de la literatura y la vida” (9 de maig): Marta Sanz, reconeguda escriptora, va compartir les seues experiències personals i professionals en una xarrada en què va explorar la connexió entre la literatura i la vida. El seu itinerari personal va proporcionar una perspectiva única sobre el procés creatiu i el paper de la literatura en la nostra existència.
  5. “Constel·lacions” (17 de maig): Aquesta sessió va reunir diversos poetes, com Anna Ballester, Maria Josep Escrivà, Teresa Pascual i altres, per compartir les seues creacions poètiques.
  6. Yolanda Castaño i Martín Lopez-Vega (18 de maig): Yolanda Castaño i Martín Lopez-Vega van oferir una sessió conjunta en què van compartir els seus treballs literaris i les seues perspectives sobre la poesia contemporània. Aquest encontre va proporcionar una visió diversa i rica de la poesia actual.
  7. Manuel Baixauli, Joan Benesiu i Raquel Ricart (24 de maig): Manuel Baixauli, Joan Benesiu i Raquel Ricart van participar en una interessant discussió moderada per Tona Català. .
  8. Esther López Barceló: “Cuando ya no quede nadie” (29 de maig): Esther López Barceló va presentar la seua obra “Cuando ya no quede nadie” en una sessió que va explorar temes relacionats amb la soledat i les relacions humanes. Aquesta presentació va oferir una reflexió profunda sobre els temes universals que connecten amb el lector.
  9. Vicent Soler i Abelard Saragossà (30 de maig): Vicent Soler i Abelard Saragossà van oferir una sessió en què van compartir les seues reflexions i experiències en l’àmbit literari. Aquest diàleg va proporcionar un espai per explorar temes de literatura i cultura des de perspectives diverses i enriquidores.
  10. Carlos Marzal i Joan Carles Martí (31 de maig): Carlos Marzal i Joan Carles Martí van cloure la programació amb una sessió conjunta en què van abordar diversos aspectes de la literatura i la poesia.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email